maanantai 28. maaliskuuta 2016

Mulkkuja mulkkuja

Iltalehden Uutinen väittää että pitkään nukkuvat pesevät aamuvirkuilla lattiaa, he ovat luovia ja rentoja loppuun asti. Taas on niin hienoa klikkaushuorausta että ihan naurattaa. Monesta on varmasti hauskaa lukea uutinen ja todeta pienessä mielessään : "kas, olen siis fiksumpi ja luovempi kuin naapurin jore." #itsepetos #eih

Lapsena muistan olleeni aamuvirkku. Varsinkin viikonloppuisin piti nousta aikaisin ihmettelemään maailmaa, suuri syy oli myös aikaisin alkavat lastenohjelmat. Kadehdin tuota nuorta räkänokkaa joka kampesi itsensä sängystä ylös nopeammin kuin keskiverto espoolainen tyttö nostaa hameen korviin. Miksen enää saa itseäni 6.05 ylös, ulos ja lenkille. Kuinka olisinkaan elitistinen huippusuorittaja kun nousisin niinkin aikaisin ylös ja olisin valmis tekemään vaikka mitä auringon noustessa, päivän pituus loisi käsittämättömät mahdollisuudet itsensä toteuttamiselle.

Mikä siis onkaan suurin syy sille että aamuisin tulee nukuttua pitkälle päivään, noh yleisimpiä syitä on muutamia. Ensimmäisenä heittäisin tuon ihanan krapulan mikä on turhan yleistä nykyisin. Kaljan kaunis taika piilee siinä että se lainaa hauskuutta seuraavasta päivästä siihen hetkeen kun sitä juodaan, kalja on aikamoinen aikakone. Pahanolon aamuna kun kolmelta pääsee vessan kautta jääkaapille josta suoraa ravia sänkyyn, siitä on nerokkuus ja luovuus kaukana.

Pitkään venynyt tinderlutkailu voi myös johtaa pitkään aamuun. Toki jos seura on sellaista joka aiheuttaa suurta hilpeyttä ystävissä lempibaarin tiskilläkin, voi olla edessä aikainen herätys ja walk of fame (kyllä, walk of fame meille miehille). Parhaassa tapauksessa pitkä aamu kivassa seurassa lauleskellen tuttuja festarilauluja tuo jo jonkinlaista luovuuden tunnetta, mutta viisaus? Ei ehkä kuitenkaan.

Jos laiskiainen ja muurahainen muutettaisiin ihmisiksi, millaisia ne olisivat. Kumpi olisi se joka tekee paljon duunia, mikä todennäköisesti näkyy? Olisiko mahdollista että pitkään nukkuva laiskiainen joka nostaa tukia ja elelee kuinka haluaa saattaisi olla aika tyhmä? En ole montaa hiekkalaiskiasta nähnyt vielä säveltävän mitään mahtipontista. Tosin monta muurahaista löytyy, tiukka duuni aamusta asti pitkälle iltaan asti näkyy heissä.

Vetäkää rasistikorttinne esiin, mutta muistutan että olen itse laiskiainen. Olisinpa muurahainen.


Tiny ants in formation
approaches me
their leader
fearlessly crawls on top of me
silently cheering him on
the others wait patiently
as their leader
finds himself
face to face with me
`oh, I see
he’s paying respects to me
eye to eye
he doesn’t look away from me
clear signs of nobility
satisfied
he crawls away from me
return to his peers
they march away from me
legend in his world
the Ant and the Giant Under the Pine Tree


BORN LEGEND -NailahB (linkki)


-Lupiini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti