tiistai 8. maaliskuuta 2016

Naiset ovat sikoja

Vielä toistaiseksi lyhyen elämäni aikana olen jo ehtinyt omien empiiristen tutkimuksieni perusteella päätyä otsikkoa tukevaan mielipiteeseen. Toki miehetkin ovat sikoja, kuten naiset usein jaksavatkin muistuttaa. Mutta aivan yhtä lailla sitä ovat naisetkin, jos eivät yhtään enempää, niin eivät kyllä yhtään sen vähempääkään. Tästä voimmekin päätyä johtopäätökseen, jonka mukaan ihminen on sika siinä missä kaikkea muutakin. Tämän kirjoituksen aihe ei kuitenkaan ole sika, niin kuin se ei oikeastaan varsinaisesti ole ihminenkään. Nyt puhutaan naisista.

Naiset ovat miehiä useammin valehtelevia ja kaksinaamaisia eikä nyt puhuta parisuhteesta. Jos puhuttaisiin, niin voitaisiin huoletta todeta, että naiset pettävät ja tekevät suhteen päättymiseen johtavia tekoja aivan samoin kuin miehetkin. Myytti pettävästä miehestä ja kotona kiltisti odottavasta naisesta on onneksi ansaitusti jo aikaa sitten todettu vääräksi. Mutta se parisuhteesta, mikä tekee naisesta sian niiden ulkopuolella? No, naisethan ovat tunnetusti keskinäisissä ystävyyssuhteissaan toisilleen susia lampaan vaatteissa. Eivät välttämättä sille yhdelle tai muutamalle lähimmälle ystävälleen, joiden puolesta kyllä valehdellaan huoletta, mutta muiden suhteen nainen on viekas eikä epäröi esimerkiksi puhua paskaa, usein valheellista sellaista, tämän niin kutsutun ystävänsä selän takana. Olen viettänyt pienemmissä sekä joissain tilanteissa hieman suuremmissakin naisporukoissa aikaa ainoana miehenä, niin opiskelujen, töiden kuin vapaa-ajankin yhteydessä ja niissä edellä mainittu ilmiö esiintyy lähes poikkeuksetta. Kun ei ole muuta puhuttavaa, niin puhutaan sitten josta kusta, joka ei ole paikalla. Yleensä ei kovinkaan ylentävään sävyyn. Miesten keskuudessa tätä taas ei juurikaan tapahdu. Ei ainakaan ilman syytä, jollaiseksi ei riitä se, että joku on sattunut tänään pukeutumaan hieman huoramaisesti.. Pahempiakin esimerkkejä löytyy, mutta niitä ei kehtaa vielä paljastaa. Joistain tarinoista saisi varmasti kirjoitettua ihan itsenäisen bloginkin.

Sitten puhtaudesta. Usein helposti sorrutaan ajattelemaan, että nainen olisi elintavoiltaan jotenkin puhtaampi kuin mies. Onhan äiti jo lapsena opettanut, että kiltit tytöt siivoavat ja huolehtivat kotitöistä. Eihän se tietenkään näin ole, erittäin harvoin ainakaan nykyään omien kokemusteni perusteella. Miehet ovat järjestelmällisempiä ja asunnot pysyvät siistimpinä. Naisten luona kyläillessä tiskejä on enemmän altaassa kuin astiakaapissa, lakanat on tahroista päätellen vaihdettu noin kolmet kuukautiset sitten ja imurin olemassaolosta ei ole kuultu tai ainakaan sitä ei muisteta. Eikö likaisuus nimenomaan ole sialle aika ominainen ominaisuus.

Olen kyllä tietoinen tekstin yleistävästä sävystä, mutta tiedän myös varmuudella, että en ole yksin mielipiteeni kanssa. Itse asiassa jotkut naisetkin ovat sanomansa mukaan samaa mieltä. Lopuksi kuitenkin on todettava kaikesta edellä kirjoitetusta huolimatta, että ilman naisia olisi mahdotonta kokea elämää millään lailla mielenkiintoiseksi. Tai nautittavaksi. Sikamaisuudestaan huolimatta nainen on luultavasti  paras ja valioluokkaisin olento tällä pallolla. Ainakin jos miestä ei lasketa. 

Ai niin. Meinasi unohtua. Hyvää naistenpäivää kaikille ihanille naisille! Vaikka se ehkä nykyään onkin turhimpia päiviä, joita kalenterista löytyy ja lähinnä heikentää tasa-arvoa kuin edistää sitä.

-Vyöruusu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti