tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kesätyötöntä kesää

Uskon useiden opiskelijakollegoideni sekä toki muidenkin nuorten ihmisten jakavan tällä hetkellä saman tuskan tunteen itseni kanssa. Kesätöiden löytämisen mahdottumuus. Se vaanii ja hiipii mieleen alituisena ahdistuksen tunteena. Taloudellinen epävarmuus, millä maksaa kesäajan vuokra? Tilillä toki on vielä rahaa, mutta sieltä se hälvenee sitä mukaan, kun kelit lämpenee. Lämpeneminen on tosin siinä mielessä hyvä asia, että veneen alla tai pahvilaatikossa asuminen on huomattavasti mukavampaa pehmeän lämpöisinä kesäöinä kuin jäätävän viimaisissa juhannuksen räntäsateissa.

Ymmärtäisin, jos kyse olisi siitä, etten olisi hakenut ollenkaan tai etten olisi hakenut tarpeeksi. Mutta olen kyllä, inhimillisen kestämisen kyllästymispisteeseen asti. Hakemuksia on tullut läheteltyä noin miljoona ja yksi kappaletta, jos hienoinen liioittelu sallitaan. Eilen täyttäessäni erään yrityksen rekrytointilomaketta netti kaatui lähetä-nappia painaessa. Se sai minut hyvälle mielelle, ymmärsin ettei minkään ole tarkoituskaan onnistua. Jostain syystä olin jo ehtinyt unohtamaan sen, sisällä asuvan jatkuvan varmuuden tunteen siitä, että kaikki menee joka tapauksessa perseelleen. Miksi siis yrittää, jätettäköön se jatkossa menestyjille ja menestyjiksi itseään luuleville idiooteille. Enkä taaskaan tarkoita jälkimmäisillä esimerkiksi Lupiinia, vaikka herra nyt varmasti niin itse luuleekin.

Tähän mennessä olen kerran päässyt haastatteluun asti. Todennäköisesti olen työnantajien silmissä jo alun alkaen huono hakija, mutta muitakin syitä varmasti löytyy. Joissain hakemissani paikoissa rekrytointi ei toki ole vielä päässyt kunnolla käyntiinkään, ehkä jossain muuallakin halutaan kuitenkin vielä tavata kulahtanut olemukseni ennen lopullisen kielteisen tuomion antamista. Uskon yhden syyn löytyvän myös CV:stä. Siinähän pitäisi olla mukana aina kuva, että yrityksessä osattaisiin jo etukäteen valita tarpeeksi siedettävän näköiset naamarit haastatteluun. Tietenkin minultakin se kuva löytyy, en kuitenkaan ole suinkaan varma siitä, että se on kannaltani edullinen asia. Muut voivat halutessaan vahvistaa. Tuossa yhdessä haastattelussani pääsin tosin jatkoon seuraavaan haastatteluun, jonka lopputuloksena sitten toivotettiin hyvää jatkoa, muttei kyseisen yrityksen palkkalistoilla.

Kuitenkin kaiken tämän epävarmuuden ja negatiivisuuden myrskynsilmässä minullakin on vielä nöyrä unelma. Nimittäin unelma haaveiden kesätyöstä. Se olisi muuten jalkapalloammattilainen, mutta kyseinen ammatti on luonteltaan sellainen, että se edellyttää panostusta myös kolmen kesäkuukautemme ulkopuolella. Muitakin rajoittavia tekijöitä saattaa olla. Mutta se haavetyö. Osaatteko kuvitella mitään sen hienompaa kuin toimia nuorille naisille suunnattujen vaate-, erityisesti farkkukauppojen makutuomarina. Siinä sitä pääsisi tarkastelemaan täyspäiväisesti neitokaisten nykyään arvostettavan usein hyvin muotoutuneita pakaralihaksia. Tarvittaessa voisin esiintyä lisäpalkasta vaikkapa homona, mikäli tyttö ujouden puuskassa kokisi tarkan ja arvioivan katseeni vartalollaan jollain tapaa kiusallisena tai ahdistavana. Asiakkaani eivät tietenkään voisi olla alle 16-vuotiaita. Johonkin se raja on vedettävä ja vedettäköön se tässä tapauksessa sitten vaikka seksuaalisen kanssakäymisen suojaikärajaan, jota itse arvostan suuresti. Tämä toki on vain haave eikä tällaista ammattia taida löytyä, mutta jos joku lukijoista sattuu kaipaamaan palvelujani, kommentoimalla voi ottaa yhteyttä. Korvaukseni on kohtuullinen. Tarjous koskee myöskin ainoastaan naisia, jotka ovat syntyneet naisiksi.

Nyt sitten vaan syömään ja sen jälkeen kirjailemaan jälleen yhtä uutta työhakemusta. Yritys, johon aion hakea, on kuulemani mukaan tappiollinen kusetusfirma. Mutta vittuako se minua kiinnostaa, en minä mikään moraalinvartija ole. Eivätkä talousongelmatkaan ole minun ongelmiani, vaikka kyseinen pulju kaatuisikin parin vuoden sisällä. Kunhan likvideettia riittäisi vielä kesän yli ja palkka kilahtaisi tilille. Tai oikeastaan ei silläkään ole minulle mitään merkitystä. Eiväthän ne minua ole palkkaamassa kuitenkaan.

-VyöruusuEi kommentteja:

Lähetä kommentti